4 sätt att digitalisera verksamheten

Alla företagare står inför en spännande och omvälvande tid. Digitaliseringen har gjort att många behövt ändra sin företagsmodell helt och andra har behövt komplettera den existerande verksamheten. Det finns mängder av olika sätt att digitalisera företaget och du bestämmer vilket som passar just ditt bolag bäst. Här kan du läsa mer om fyra olika sätt.

Starta e-handel

Om du säljer fysiska produkter kan du med fördel även sälja dessa på nätet. Att starta en e-handelsbutik i mindre skala är inte särskilt komplicerat eller tidskrävande. Allt fler människor handlar online vilket gör att fler branscher väljer att ställa om helt eller delvis till försäljning på nätet. Med gratis content management system (CMS), exempelvis Joomla, och tilläggsverktyg kan du enkelt komma igång och skapa en hemsida med e-handel för dina produkter.

Kommunicera via sociala medier

Ett enkelt sätt att nå ut till kunderna är att skapa konton på olika plattformar för sociala medier. Via dessa plattformar kan du enkelt kommunicera med kunderna och få viktig feedback. Det är även viktigt för att bygga förtroende och ett starkt varumärke. Tänk på att du kan nå olika målgrupper på de olika sociala plattformarna. En rapport om svenskars internetvanor visar att olika åldersgrupper föredrar olika plattformar där bland annat 00-talister föredrar Snapchat och 90-talisterna Facebook. Var närvarande och aktiv på den plattform där din målgrupp är aktiv.

Digitalisera processer

Tack vara den teknologiska utvecklingen är det möjligt att digitalisera många olika processer i företagets verksamhet. Bokföring, fakturering, digital marknadsföring, intern kommunikation och mycket annat kan digitaliseras tack vare smarta lösningar. Detta kan spara både tid och pengar för dig som företagare.

Skapa en professionell hemsida

Sist men inte minst bör du som företagare skaffa en professionell hemsida. Detta är bra för varumärket, men det gör det även möjligt att nå ut till en större kundgrupp och olika marknader. Det finns många sätt att skapa en hemsida helt gratis, bland annat via content management system (CMS) och företag som erbjuder drag-and-drop-lösningar.