Digitala samhällstjänster

I takt med att den teknologiska utvecklingen går snabbt framåt och invånarna ändrar sina beteenden måste även samhället anpassa sig efter den digitala verkligheten. Rapporter visar att fler än 7 av 10 svenskar använder digitala samhällstjänster. Här kan du läsa mer om några digitala samhällstjänster som används i Sverige.

Populäraste tjänsterna

Den absolut populäraste digitala samhällstjänsten sett till antal användare är Skatteverkets e-tjänster. Hela 74 procent av befolkningen använder denna tjänst. Aldrig tidigare har det varit så enkelt och snabbt att deklarera och utföra andra skatteärenden. Dess populäritet beror dels på att alla måste deklarera och att många insett att det är mycket smidigare att göra det online istället för manuellt med blanketter.

På andraplats bland populära digitala samhällstjänster kommer kollektivtrafiken. Många tittar dagligen på tidtabeller samt uppdateringar angående föreningar. Här ingår även digital biljettförsäljning vilket har uppmuntrats starkt av samhället de senaste åren för att öka säkerheten i kollektivtrafiken.

På tredjeplats kommer digitala tjänster inom sjukvården. Det finns många privata bolag med appar som erbjuder digitala läkarbesök, men rapporter visar att de flesta svenskar föredrar att använda sig av sjukvårdens egna e-tjänster för att boka ett fysiska läkarbesök.

En av de få digitala tjänsterna som utnyttjas av fler äldre än yngre användare är den digitala brevlådan, exempelvis Kivra. Den möjliggör bland annat snabbare skatteåterbäring och är särskild populär hos äldre. Övriga digitala samhällstjänster som används ofta är e-tjänster relaterade pension, Försäkringskassan, bygglov, ansökan om förskoleplats och olika skolplattformar.

Fördelar

Det finns många fördelar med digitaliseringen av samhället och den offentliga förvaltningen, bland annat stora effektivitetsvinster och således sparade skattepengar. Även miljövinster eftersom pappersförbrukningen minskar. Det är även en bättre service för medborgarna efter som många av processerna är snabbare och enklare.

Nackdelar

Det finns även nackdelar med digitala samhällstjänster. Dessa tjänster underlättar för majoriteten av medborgarna, men inte för alla. Detta gör att vissa risker hamnar utanför och det digitala utanförskapet växer. Detta är framför allt en risk för äldre, lågutbildade och låginkomsttagare.